T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Fašnik

Kazalište Trešnja: Tko je ukrao Orašara?

Sudjelujte u jedinstvenom kazališnom iskustvu, online kazališnoj igri Tko je ukrao Orašara? kojom će vas Kazalište Trešnja povesti na fantastično putovanje svijetom mašte, a da pritom ne morate napuštati udobnost vašeg doma.

?enablejsapi=1&autoplay=0&loop=1&playlist=&controls=0&rel=0&showinfo=0&ap=%2526fmt%3D22" allowfullscreen>
Održavanje:
13.02.2021.
14.02.2021.

Organizator: TZ Samobor

Dječja kazališna predstava - online ?  Bez brige, bilo bu nam fajn!  Novo, zanimljivo kazališno iskustvo – online kazališna igra: Tko je ukrao Orašara?

Za besplatno gledanje kazališne predstave u svom domu potrebno je ispuniti prijavu najkasnije do 10. veljače do 14:00 sati. Na e-mail koji navedete u prijavi dobiti ćete kod s kojim ćete moći pristupiti besplatnom gledanju kazališne igre, u subotu 13. ili u nedjelju, 14. veljače, ovisno koji dan ste odabrali.

O čemu se radi u predstavi? 

Igra se sastoji od četiri virtualna prostora, od kojih svaki skriva svoje zagonetke, a da bi igra išla dalje djeca otkrivaju tragove koji ih vode prema čaroliji božićnog duha, te rješavaju zagonetke koje zahtijevaju različite misaone procese. Prostori su tematski i vezani uz fantastične svjetove i likove iz mašte, pa tako i uz originalnu Hoffmannovu priču o Orašaru.

Osim što su zabavnog karaktera, zagonetke i problemski zadaci djecu potiču na razmišljanje, sagledavanje problema iz različitih kuteva, uočavanje detalja, povezivanje elemenata u cjelinu na nov način te poboljšavaju njihovu koncentraciju, kreativnost, govorne i vizualne sposobnosti, kao i razvoj analitičkog mišljenja i logičkog zaključivanja.

Igru vodi dobri duh kazališta, Tanja Mirić, koji živi u kazalištu već sto godina, poznaje svaki njegov kutak i skriva dobro čuvano blago kazališta. U našoj priči pomaže Marie pronaći njezinu najdražu igračku. Pogađate? Orašara.

Krenite na veličanstveno putovanje popularnom pričom o Orašaru koja će vas odvesti u svijet čarolije i mašte gdje nema granice između stvarnog i zamišljenog.

 

 

Objavljeno: 03.02.2021.