Grad Samobor Grad Samobor Logo

Fašnik

Počinje Fašnik!

Počinje Fašnik!
13.02.
2020.

Trg fašničkih velikana večeras će biti poprište prvih ovogodišnjih fašničkih spelancija!

Samobor se danas pretvara u Fašničku Republiku, slobodnu od svakog stresa i bijesa, u kojoj će biti ludila do nebesa. To i ovaj put jamče fašnički vlastodršci, ekipa iz Srakostripa, Sraka Sraketa, Princ bez dekreta, Sudec Mitoman i Fiškal Mutiman. Spremni su za preuzimanje ključeva, ali i blagajne ovog grada od Kreše punog nervoze, ali danas bez viroze. Zato će se ta svečana, raskošna i rastrošna inauguracija odigrati pred tisućama duša fašničkoga puka i nikome nakon toga više neće biti muka.

Valentinovo je svima prilika da u ovakvom tonu danas pokažu svu svoju ljubav prema fašničkim splenacijama, da ponovno ožive staru dobru tradiciju maskiranja, da se po 194. put zaljube u Samoborski fašnik i da na kraju od bedaka dođu do statusa superjunaka.

A sad činjenično stanje: Na Trgu fašničkih velikana večerašnji program u 18 sati i 30 minuta otvaraju Zagrebački bubnjari. U 19 sati bit će upriličena predaja ključeva grada i proglašena Slobodna Fašnička Republika Samobor. U 19.30 na glavnoj fašničkoj pozornici svoje maske predstavit će samoborski srednjoškolci iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole, Gimnazije Antuna Gustava Matoša i Centra Lug. Na kraju, oko 20 sati, zapjevat će Željko Bebek.

Dakle, ne zanemarite navadu staru prema kojoj "bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik".