T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Samoborski fašnik - i onlajn je fajn

Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske kada tradicionalni fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal preuzimaju ključeve grada i proglašavaju Slobodnu fašničku republiku.

Ove nas godine očekuju brojni online fašnički programi, izložbe dječjih radova, online radionice maski, ali i najpoznatije samoborske fašničke delicije – krafne, predstave, nagradne igre... Kako bi se zadržao fašnički duh, i ove će godine grad biti posebno dekoriran, u manjem obujmu nego do sada, a nove će dekoracije ujedno biti i svojevrsna izložba posljednjih nekoliko fašnika.

Izložbu radova djece samoborskih dječjih vrtića i osnovnih škola možete pogledati uživo, već od petka, 5. veljače na Trgu kralja Tomislava. Vrijedni mališani na svojim radovima prikazuju svoj pogled na šareni fašnički svijet. U izradi šarenih radova sudjelovali su samoborski dječji vrtići: Potočić, Dječji grad, Mali prijatelj (skupine Pčelice i Krijesnice), Osmijeh (skupine Žabice i Suncokreti), Izvor (skupine Zečići, Kolačići, Hobotnice, Loptice, Kockice, Školjkice, Ribice i Pčelice) i Grigor Vitez (skupine Suncokreti, Sovice, Slonići, Sunčeka, Zečići, Zvjezdice i Medvjedići) te samoborske osnovne škole Mihaela Šiloboda i Bogumila Tonija.

Ove nas godine očekuju i zanimljive dječje predstave. Predstave Plačko i Sunce djever i Neva Nevčica Kazališta Mala Scena moći će se pogledati od 5. do 16.2., dok je za predstavu "Tko je ukrao Orašara ?" Kazališta Trešnja 13. i 14. veljače potrebna prijava. Samo jedna prijava dovoljna je za cijelu obitelj koja će predstavu putem koda kojeg će dobiti na e-mail moći pogledati u toplini svoga doma. 

Radi što bolje informiranosti puka izdana su dva službena fašnička glasila - Sraka i Ričet z domaće kujhne koji možete prelistati i u online verziji, a pripremljen je i poseban fašnički radio program koji ćete moći pratiti oba fašnička vikenda i u utorak (5.,6., 7., 12., 13., 14. i 16. veljače) od 11:30 do 13:00 sati na Happy Radio Samoboru.

Svakako pratite nas svaki dan i na društvenim mrežama Samoborskog fašnika.

Maskirajte se ! - vidimo se u Samoboru!

Objavljeno: 29.01.2021.