Grad Samobor Grad Samobor Logo

Fašnik

Superjunaci iz osnovnih škola oduševili publiku!

23.02.
2020.

Kao i prijašnjih godina dječji fašnik privukao je tisuće posjetitelja koji su došli dati svoju podršku maškarama iz samoborskih osnovnih škola koji su se druge fašničke nedjelje, 23. veljače, predstavili u svojih 30 maskiranih grupa.

Školarci OŠ Samobor, Mihaela Šiloboda, Rude, Milana Langa te Bogumila Tonija, u skladu s ovogodišnjom temom fašnika bili su superjunaci raznih oblika – za neke su to bili betmeni, gospodari vremena, prirode, nereda i vatre te supermeni za druge su to bili vatrogasci, superTončeki, bergmani, prinčevi, princeze, Orašari i razni drugi superljudi.

Svoje kostime izradili su sami, uz malu pomoć svojih roditelja, a sa svojim razrednicama osmislili su i uvježbali vesele koreografije koje su izveli na središnjoj fašničkoj pozornici. Ukupno, kroz dječja fašnička prijepodneva na 194. Samoborskom fašniku predstavilo se oko 3000 maskiranih mališana iz škola, vrtića, zborova, plesnih klubova i udruga.

Za plesnu atmosferu u Slobodnoj fašničkoj republici danas se pobrinuo Plesni klub Point, a birale su se i najbolje obiteljskemaske. U finale su ušle maske: Ninđže kornjače, Family Shrek i Čuvari bedaka, a tko je osvojio prvu nagradu znat će se u utorak, 25. veljače.

Poslijepodnevni program također će biti u znaku ovogodišnjeg fašničkog slogana "Od bedaka do superjunaka". Predstavit će se Gradska četvrt Južno naselje i mjesni odbori Celine te Rude.

Nakon njihovih nastupa slijedi koncert Tamburaškog sastava Garavi, a potom se pruža još jedna, ujedno i posljednja prilika za sudjelovanje u izboru za najbolju pojedinačnu i grupnu masku. Svi koji žele sudjelovati u 19 sati trebaju biti kod glavne fašničke pozornice! Najbolje maske idu u finale, a proglašenje pobjednika je zadnjeg dana Fašnika u utorak, 25. veljače.